Translate

zondag 1 juni 2014

Komboecha of Kefir ?

Kombucha versus Kefir

Komboecha en kefir zijn beide gegiste dranken en ze worden vaak gepromoot voor hun vele voordelen voor de gezondheid. Hoewel de twee dranken in veel opzichten vergelijkbaar  zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Als je komboecha of kefir van niet-commerciële bronnen verkrijgt, moet u de productielocatie controleren op reinheid en hygiëne om negatieve gevolgen voor de gezondheid te voorkomen.

komboecha thee
Komboechathee wordt geproduceerd door gisting, bekend als de komboechazwam, in een mengsel van thee en suiker gedurende ongeveer een week tot 30 dagen. Tijdens het fermentatieproces wordt een nieuwe, kleinere cultuur, bekend als dochterzwam geproduceerd. De dochterzwam wordt vaak doorgegeven aan andere mensen die thuis zelf kombucha willen maken. Hoewel commercieel gemaakte Komboechadrank ook gekocht kan worden in de winkel, de meeste mensen brouwen echter thuis.

Over kefir. In tegenstelling tot komboecha, die thee en een gistcultuur combineert, wordt kefir geproduceerd door het combineren van elke vorm van melk met levende kefirkorrels of yoghurtbloempjes. Kefirkorrels en melk best ongeveer 24 uur laten staan ​​om te fermenteren. Het mengsel wordt vervolgens uitgegoten door een zeef om de kefirkorrels te scheiden en de drank kan vervolgens worden geconsumeerd of op smaak gebracht worden met fruit en zoetstoffen.

Zowel komboecha en kefir vormen bezorgdheid over de veiligheid. Producten die worden geproduceerd in huiselijke omgeving kunnen niet zo goed geregeld worden als commerciële producten, die ongewenste bacteriegroei kunnen veroorzaken. Voor de optimale voordelen voor de gezondheid, moet u kefir en kombucha verkrijgen via betrouwbare bronnen. Overmatige consumptie van komboechathee is in verband gebracht met lactaatacidose, een potentieel ernstige aandoening. Bij kefir kiest men best voor gepasteuriseerde melk of UHT-melk, om het risico van besmetting met bepaalde bacteriën te verminderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten