Translate

maandag 2 juni 2014

Hoe een komboecha moederzwam verkrijgen ?

Kombucha zelf maken of kopen ?

Een komboecha moederzwam ( ook bekend als een starter cultuur of paddestoel ) is een noodzakelijk onderdeel als u Komboecha thee wenst te maken. Er zijn over het algemeen drie manieren om een moederzwam te verkrijgen:

Manier 1

Het krijgen van een moederzwam via een vriend of kennis :

Als je iemand kent die hun eigen kombucha thuis maakt, is de kans groot dat hij of zij een extra kombucha moederzwam heeft. Bij het ophalen van uw nieuwe moederzwam, moet u de zwam verkrijgen in een glazen pot, die ten minste een half kopje komboechathee bevat. Het is belangrijk dat de komboechazwam niet uitdroogt en de thee is nuttig voor het maken van uw eerste batch. Als de pot een metalen deksel heeft, moet u een stukje plasticfolie of iets dergelijks tussen de zwam en het deksel steken, zodoende dat er geen gevaar is dat de komboechazwam niet in contact komt met metaal, metaal is schadelijk voor de gezondheid van de zwam. Zodra u de moederzwam thuis heeft, raden wij u aan uw eerste batch van kombucha onmiddellijk te maken. Als je het een dag moet uitstellen, moet u de moederzwam volledig ondergedompeld worden in kombucha thee en bewaard worden op een plek die redelijk koel en droog is. Niet in de koelkast.


Komboecha moederzwam
Komboecha moederzwamManier 2

Een komboecha moederzwam kopen via het internet :

Koop enkel op betrouwbare websites, websites die al langer bezig zijn met de verkoop van komboecha en gekend staan voor hun kwaliteit en service. Belangrijk is dat u weet dat alle hygiĆ«ne en voedselveiligheidsnormen worden gerespecteerd. ook dient U te weten te komen hoe en op welke manier de komboecha moederzwam wordt verzonden om zo het risico van bederf en mogelijke voedselvergiftiging te vermijden. 

Manier 3


Het kweken van een moederzwam van gebottelde komboecha uit de winkel :

Als u toegang heeft tot gebottelde komboecha (niet gepasteuriseerde) bij uw lokale supermarkt, is het mogelijk om een komboecha moederzwam te laten groeien. Het proces is relatief eenvoudig : in wezen neem je gewoon een glazen pot en vul deze met de komboechadrank verkregen uit de winkel en laat de gisting verder zijn werk doen, tijdens het fermenteren ontstaat er een nieuw komboecha moederzwam.


Komboecha op fles


Geen opmerkingen:

Een reactie posten