Translate

zondag 1 juni 2014

De smaak van Komboecha

De smaak van kombucha

De smaak van komboecha is sterk afhankelijk van de hoeveelheid tijd van de gisting en of de smaakstof die werd toegevoegd. Bijvoorbeeld, de fermentatietijd bepaalt of de Komboechadrank een zeer milde smaak of een zeer sterke azijn smaak heeft.

Als je een meer zoete smaak wenst, raden wij u een zeer korte fermentatie aan van ongeveer 5 dagen. Als de azijnsmaak je niet stoort, kunt u een langere fermentatieproces van de thee aanhouden. Wanneer u voor het eerst kombucha maakt, raden wij u aan om de komboecha op dag 7 te proeven (met behulp van een rietje kan dit gemakkelijk), zo kan u bepalen op welk punt u wenst te stoppen met het fermentatieproces. Het toevoegen van fruit of sap na de gisting kan de komboecha zoeter maken. U kunt ook water toevoegen aan het eindproduct voorafgaand aan het drinken om de smaak te verzachten.

Als u nog nooit eerder kombucha geprobeerd heeft raden we u aan om eerst een fles kombucha in uw lokale supermarkt te kopen en deze dan te proeven. Komboecha drank drinkt men algemeen koud, uit de koelkast.

Komboechadrank
Komboechadrank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten