Translate

vrijdag 30 mei 2014

Wat is Komboecha ?

Komboecha is al meer dan 2000 jaar oud en heeft een rijke anekdotische geschiedenis van voordelen voor de gezondheid, zoals de preventie en bestrijding van kanker, artritis en andere degeneratieve ziekten.

Gemaakt van gezoete thee die is gefermenteerd door een symbiotische kolonie van bacteriƫn en gist, heeft kombucha geen bekendheid in het Westen tot onlangs.

In de eerste helft van de 20e eeuw, werd uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Komboecha, de voordelen voor de gezondheid in Rusland en Duitsland, vooral als gevolg van een push naar een remedie voor stijgende kanker gevallen. Russische wetenschappers ontdekten dat hele regio's van hun uitgestrekte land schijnbaar immuun waren voor kanker en de hypothese dat kombucha, genaamd "theekwas", de oorzaak was. Dus begonnen ze een serie experimenten die niet alleen de hypothese verifieerde, maar men begon aan te wijzen wat er precies gunstig was is binnen de kombucha.

Duitse wetenschappers hebben dit onderzoek opgepikt en zette het onderzoek in hun eigen richting voort. Dan, bij het begin van de Koude Oorlog, onderzoek en ontwikkeling werd gestart in andere gebieden. Het was pas in de jaren 1990, toen komboecha voor het eerst naar de VS kwam, dat het Westen alle studies naar de effecten van kombucha heeft gedaan en die zijn heel gering in aantal. Zoals meestal het geval is in Amerika, zijn er geen grote medische studies gedaan naar kombucha omdat niemand in de farmaceutische industrie recht stond om te profiteren van het onderzoek naar een drank die de gemiddelde consument zelf kan maken. Terwijl er beperkt onderzoek is gedaan naar de komboechadrank, is er veel onderzoek gedaan naar de voedingsstoffen en zuren die het bevat ( zoals B - vitamines, anti-oxidanten en zuren ).


komboecha
Waterkefir het zusje van de Komboecha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten